FOTO: null

Mladost iz Mrkonjić Grada izborila se prvi put za trofej Kupa Republike Srpske, nakon što su njeni košarkaši savladali Radnik BN basketa sa 99:85.

Košarkaši Mladosti, predvođeni trenerom Goranom Sladojevićem, bili su favoriti za osvajanje Kupa i ovom pobjedom su izborili plasman na završni turnir Kupa BiH. Za taj naslov igraće i Igokea, te pobjednici Kupa Herceg-Bosne i pobjednik Kupa kantona Sarajevo.

Među najboljim u redovima Mrkonjićana bio je bivši igrač Igokee Draško Knežević, a istakli su se i Marko Јeremić i Aleksandar Radukić.

U ekipi Radnika dobru igru su pokazali Srđan i Darko Damjanović.

Trener Mladosti Goran Sladojević je istakao da je želja za pobjedom i rezultirala trijumfom. Istovremeno se zahvalio svom timu i navijačima koji su došli u banjalučki "Borik" da ih podrže na putu do pobjede.

Prema riječima trenera Radnika Branislava Vićentića, njegov tim nije se najbolje organizovao u odbrani što je Mladost iskoristila da napravi veliku prednost.

Ovom pobjedom Mladost se pridružila ekipama Mladosti iz Gacka, Leotara i Slavije, koje su imale priliku da po jednom osvoje Kup Republike Srpske, dok je to banjalučki Borac uspio devet puta, a Igokea je rekorder sa 11 pehara Kupa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )