FOTO: null

Korupcija je jadan od najvećih problema u BiH, saglasni su svi učesnici skupa koji je danas, u organizaciji Antikoruptivne mreže BiH, održan u Sarajevu. Korupcija je postala način života i dio sistema BiH.

"Za BiH je borba protiv korupcije ključno pitanje, jer korupcija utiče na niz stvari u zemlji od ekonomskog razvoja do nacionalne bezbjednosti", istakla je američki ambasador u BiH Morin Kormak i dodala da se moraju organizovati javne kampanje kako bi građanima BiH objasnili da u razvijenim društvima korupcija nije normalna i uobičajena pojava.

I predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić priznaje da u zemlji postoji problem korupcije koja ima vrlo teške, dugoročne i razarajuće posledice za političku stabilnost i ekonomski razvoj zemlje.

Zvizdić ističe da je borba protiv korupcije na listi proiriteta Savjeta ministara te da ta borba mora biti sistematska i institucionalna, ali šef kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom vijeću Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević smatra da je korupcija dobila institucijonalni karakret u BiH, jer su u najveće korupcione afere uključeni predstavnici vlasti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )