FOTO: nezavisne.com

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Bijeljina biće održana 25. januara, a za sedam dana ranije planirano je održavanje pripremnog sastanka, izjavio je aktuelni predsjednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković.

On je izrazio zadovoljstvo što su se današnjem međustranačkom sastanku u Gradskoj upravi odazvali predstavnici svih političkih partija koje predstavljaju Skupštinu grada.

"Na konstitutivnoj sjednici trebalo bi da bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine, predsjednik i dva potpredsjednika, sekretar, kao i 17 komisija koje su sastavni dio skupštinskih organa. Očekujemo i imenovanje vršioca dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi i zamjenika gradonačelnika", naveo je Marković.

Zamjenik predsjednika SDS Semberija Predrag Jović istakao je da će u ponedjeljak, 18. januara, biti održan sastanak na kojem bi trebalo da budu dogovorena imena članova navedenih komisija.

"Ukoliko to ne usaglasimo na sastanku, sastavi komisija biće izabrani na samoj sjednici Skupštine. Koalicija 'Dogovor za Bijeljinu' želi saradnju i dalji razvoj našeg grada, jer Bijeljina zaista posjeduje ogroman potencijal", naglasio je Jović.

Predstavnik DEMOS-a Čedomir Stojanović izrazio je očekivanje da će Skupština grada donositi kvalitetne odluke.

"Očekujem dobru saradnju sa gradonačelnikom i nadam se da će odbornici uspjeti da postignu kompromis, te da ćemo u naredne četiri godine raditi za dobrobit građana koji su nam ukazali povjerenje na prethodnim izborima", rekao je Stojanović.

Današnjem međustranačkom sastanku, čiji je cilj bio određivanje datuma održavanja konstitutivne sjednice Skupštine grada, prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je naveo da je sastanak održan u fer i korektnoj atmosferi.

"Moj cilj je da, u okviru zakonskih procedura, zaštitim svakog pojedinca i doprinesem rješavanju gorućih problema, a nadam se da će i Skupština grada, odnosno odbornici, dati maksimum u radu, kako bi svaki građanin osjetio pozitivne pomake", zaključio je Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )