FOTO: null

Dosadašnji predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević zakazao je za četvrtak, 17. novembra, prvu konstitutivnu sjednicu novog saziva lokalnog parlamenta.

"Imam obavezu, kao bivši predsjednik Skupštine, da na inicijativu 19 odbornika iz šest političkih partija zakažem konstitutivnu sjednicu lokalnog parlamenta", rekao je Đurđević novinarima i za sutra zakazao međustranački dogovor pred predstojeću sjednicu lokalne Skupštine. 

Đurđević je podsjetio da će ovom sjednicom početi formiranje novog saziva Skupštine grada od 31 odbornika, kada će biti izabrana i verifikaciona komisija, komisija za tajno glasanje i komisija za izbor i imenovanje. 

"Na osnovu prijedloga odbornika, na ovoj sjednici biće predložen i predsjednik Skupštine grada", rekao je Đurđević i dodao da ostaje da se izabere i potpredsjednik Skupštine, zamjenik gradonačelnika, te ostale komisije. 

Prva redovna sjednica Skupštine grada, rekao je Đurđević, može se očekivati već 24. novembra. 

Đurđević je rekao da je svoj odbornički mandat, za sada, vratio jedino poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Dakić iz DNS-a, koji je upućen u Centralnu izbornu komisiju /CIK/ BiH i očekuje se zamjenski mandat. 

Na pitanje da li će on biti novi zamjenik gradonačelnika, Đurđević je rekao da je veoma izvjesno, ali da to zavisi, prije svega, od skupštinske većine. 

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina Slaviša Marković vratio je svoj poslanički mandat Narodnoj skupštini Republike Srpske, a sljedeći sa liste PDP-a je Milenko Vićanović koji će ga zamijeniti. 

Marković je rekao da je uvjeren da će šest partija i 19 odbornika činiti stabilnu većinu u lokalnom parlamentu, te očekuje da će ovom sjednicom biti "stavljena tačka" na lokalne izbore i biti prekinut "haos u vezi sa skupštinskom većinom". 

Na pitanje novinara da li će on biti novi predsjednik Skupštine grada, Marković je rekao da je među koalicionim partnerima definitivno dogovoreno da mjesto predsjednika pripadne PDP-u. 

"Očekujem da dobijem podršku svojih stranačkih kolega i vjerujem da ću to biti ja", rekao je Marković. 

Skupštinsku većinu bijeljinskog parlamenta čini 19 odbornika iz šest partija - SDS, PDP, DNS, SDA, NDP i SRS "Dr Vojislav Šešelj".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )