FOTO: null

Četvrtu godinu zaredom Noć istraživača se održava u Bosni i Hercegovini, i to u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini. Organizatori pozivaju sve zainteresovane institucije, firme, udruženja, organizacije i pojedince da se prijave za učešće u najvećoj

Najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada Evrope, Noć istraživača 2015, će biti organizovana u Bosni i Hercegovini u petak 25. septembra.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom Noći istraživača - Započni lančanu reakciju, sudarite publiku sa vašim istraživačkim radom, te izazovite reakciju pozitivnih društvenih promjena.

Sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama mogu da se prijave za učešće u Noći istraživača 2015 u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru ili Bijeljini na web stranici manifestacije, na adresi www.nocistrazivaca.ba, gdje se nalaze sve informacije o kategorijama učesnika i uslovima učestvovanja za sva četiri grada.

Četvrtu godinu zaredom Noć istraživača se održava u Bosni i Hercegovini, i to u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini, a manifestacija ove godine proslavlja svoj jubilej - desetu godinu obilježavanja širom Evurope.

Na centralnoj manifestaciji će posjetiocima biti predstavljeno mnoštvo zabavno-informativnih sadržaja čiji je cilj svima približiti rad istraživača kroz različite interaktivne eksperimente, predavanja i igre, te naučnu žurku na kraju.

Konkurs je otvoren do 19. septembra 2015. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i najinovativnije prezentacije će biti predstavljene na Noći istraživača koja će biti održana u petak, 25.09. u Banjoj Luci, Sarajevu, Bijeljini i Mostaru od 17:00 do 23:00 časa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )