FOTO: Promo

Naša Banka a. d. Banja Luka kao društveno odgovorna finansijska institucija, posvećena održivom razvoju cjelokupne zajednice u kojoj posluje, završila je odabir najboljeg projekta za dodjelu bespovratnih sredstava, sa ciljem očuvanja životne sredine.

Nakon razmatranja prijava (projekata), koje su dostavljene kao potpune i ispunjavaju uslove promotivne kampanje „UVIJEK SA NAŠIM LJUDIMA“,  komisija je utvrdila da je pobjednički projekat UG “Centar za životnu sredinu” iz Banjaluke, te će njima biti dodijeljena bespovratna sredstva, kako bi se realizovao cilj očuvanja i obnavljanja životne okoline i našeg prirodnog okuženja.

UG “Centar za životnu sredinu” iz Banjaluke je udruženje građana sa dobrovoljno učlanjenim članovima iz oblasti prirodnih i društvenih nauka i drugim građanima sa teritorije Republike Srpske. Nominovani projekat odnosi se na uređenje obale rijeke Vrbas kod lokaliteta Gradina u naselju Stari Martinac, opština Srbac, pošumljavanje, analiza kvaliteta vode i ispitivanje ihtiofaune na navedenom lokalitetu. 

Banka svoje stabilno i uspješno poslovanje, finansiranjem ovakvih projekata prenosi i na svoje građane.  Uspjeh koji je Banka ostvarila u 2023. godini, rezultat je jasnih, vremenski uokvirenih i realno postavljenih ciljeva, povezanih poslovnom strategijom. 

Aktiva Banke je u 2023. godini porasla za 16%, a dobit za 45% u odnosu na prethodnu godinu. Uspješno je završena i prva emisija ESG obveznica na našem tržištu, koja je doprinijela uspješnom razvoju tržišta.
Ovakav pozitivan i stabilan trend poslovanja nastavlja se i u ovoj poslovnoj godini.

Naša Banka a.d. Banja Luka (www.nasa-banka.com), kao članica jedne od vodećih poslovnih grupacija iz Srbije (Galens Invest) svojim društveno odgovornim poslovanjem ostvaruje rast na održivoj osnovi, podržavajući profesionalni razvoj svojih zaposlenih, lokalnu sredinu i zajednicu.

PR
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi