FOTO: InfoBijeljina

Udruženje evropske akademije srpskih nauka i umjetnosti iz LJubljane raspisalo je naučni i međunarodni godišnji konkurs za priznanje i nagradu "Pesma godine" Balkana i EU 2021. godine".

"Priznanje i nagradu dodelićemo u LJubljani 28. avgusta na 12. tradicionalnoj prezentaciji srpske kulture `Veseli dani srpske dijaspore Slovenije` u LJubljani, ako bude tadašnja situacija to dozvaljala, u suprotnom, dodjela će biti u jednom od gradova Republike Srpske ili Srbije", potvrđeno je Srni iz Udruženja.
 
Organizatori navode da za priznanje i nagradu mogu konkurisati sva lica, izuzev onih koji su već bili nagrađivani i dobitnici nekih od glavnih nagrada i priznanja na istom tradicionalnom konkursu, sa 18 ili više godina, koji pošalju svoju fotografiju, popunjenu izjavu i kraću biografiju, uz slanje tri još neobjavljene pesme.
 
Pjesme trebaju biti na srpskom jeziku dostavljene u tri primjerka, šifrovane i potpisane za sva tri člana stručnog žirija.
 
Najbolji takmičari koji osvoje prvo, drugo ili treće takmičarsko mjesto biće obaviješteni u roku od 60 dana po završetku konkursa pisanim putem ili putem obavještenja u elektronskom mediju Srpske dijaspore www.srpska-dijaspora.org i www.srpski-knjizevnici.org, gdje će konkurs biti objavljen sa svim uslovima konkursa.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )