FOTO: null

U Etno selu „Stanišići“ u Bijeljiini 24. i 25. februara održaće se Konferencija “Srednjoročni pregled rezultata projekta – komponenta društvenog razvoja” za članove opštinskih komisija i operativnih timova socijalne zaštite i inkluzije “Projekta razvoja i

Na konferenciji će između ostalog biti govora o ulozi centara za rani rast i razvoj, te uspostavljanju centara za rani rast i razvoj u opštinama regije Birač, a kada je riječ o segmentu Projekta koji se tiče maloljetnika u kontaktu sa zakonom, predstaviće se i realizovane aktivnosti, rezultati i planovi za budućnost.

Konferencija će podržati značaj i ulogu lokalnih medija kao aktivnih partnera u realizaciji akcionih planova i predstaviće se neke od konkretnih životnih priča, kao i dječiji akcioni planovi koji pokazuju na koji način djeca u regiji Birač vide inkluziju.

Pored prethodno navedenog, iznijeće se stanje i preporuke za unapređenje inkluzije u regiji s akcentom na značaj regionalnog povezivanja institucija i profesionalaca u oblasti socijalne zaštite.

"Projekat razvoja i saradnje u regiji Birač-Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije" finansira Vlada Kraljevine Holandije a implementiraju agencije Ujedinjenih nacija: UNICEF, UNDP i UNHCR.

Za cilj ima jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije u regiji Birač i obuhvata pet opština regije Birač: Zvornik, Milići, Vlasenica, Srebrenica i Bratunac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )