FOTO: null

U Bijeljini je danas održana treća u nizu konferencija o liderstvu u biznisu pod sloganom Teško je, ali idemo, korak po korak, s ciljem da se unaprijedi kvalitet diskusije i aktivnosti vezane za socio-ekonomske reforme u BiH.

Predstavnik Delegacije EU u BiH Melvin Asin rekao je da je veoma važno skrenuti pažnju javnosti na pozitivne aktivnosti u sektoru biznisa. 

"Stvaranje novih radnih mjesta je prioritetni cilj reformskog paketa, jer će to poboljšati standard stanovnika BiH. Do sada je zabilježen rast u zapošljavanju od 4,2 odsto", rekao je Asin. 

On je istakao da su reforme komplikovan proces, ali da realizacija ne smije izostati. 

Učesnici današnje konferencije o liderstvu u biznisu smatraju da je jedan od načina kako da se ojača privreda ukidanje fiskalnih i parafiskalnih nameta u ovom sektoru, a s ciljem rasterećenja u ovoj oblasti. 

Jedan od zaključaka učesnika skupa je da su investicije osnova razvoja, a dobar poslovni ambijent je siguran način kako da se privuku investitori. 

Takođe, zaključeno je i da su u BiH sve češći oblici javno-privatnih partnerstava, te da je to jedan od glavnih načina funkcionisanja u evropskiim zemljama, što je i dobar primjer za BiH, kako da se ojača privreda. 

Konferenciji su prisustvovali predstavnici poslovne zajednice, lokalnih vlasti, NVO i akademske zajednice, koji su diskutovali o izazovima i prilikama lokalnog poslovnog okruženja u kontekstu približavanja evropskom tržištu. 

Konferenciju je organizovala Kancelarija visokog predavnika EU u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )