FOTO: null

Na devetoj „Konferenciji beba“, održanoj danas na gradskom trgu u Bijeljini, izabrano je radno predsjedništvo beba čiji je član i Miloš Bužanin rođen prije samo šest dana.

Osim najmlađe bebe, predsjedništvo čine i blizanci Igor i Stefan Radanović rođeni 21. maja, "najstarija" beba Una Petrović rođena 12. jula 2016. godine i beba sa najviše braće i sestara Pavle Petrović. 

Organizatori konferencije pod sloganom "LJepša Srpska - brojnija Srpska" su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, Javni fond za dječiju zaštitu i grad Bijeljina, a za bebe su obezbijeđene i nagrade. 

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske je i ove godine bebi sa najviše braće i sestara poklonio nagradno putovanje u okviru programa "Socijalizacija djece Republike Srpske". 

Načelnik Odjeljenja za analitiku i informativni razvoj u Javnom fondu za dječiju zaštitu Slađana Cvjetković istakla je da je cilj manifestacije promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, te podsticanje mladih na rađanje da bi se pobijedila "bijela kuga". 

"Želimo da promovišemo porodicu, a poseban cilj je da promovišemo porodicu za pet. Porodica za pet su tri bebe, mama i tata, a najviše želimo da porodice imaju četiri i više beba", rekla je Cvjetkovićeva. 

Ona je podsjetila da Javni fond radi u skladu sa Zakonom o dječijoj zaštiti u skladu sa raspoloživim sredstvima, ali da se najveći dio novca troši za davanje na stečena prava. 

LJubica Mlađenović je u ime Gradske uprave naglasila da je ovo jedna od najljepših manifestacija u gradu. 

"Ovo je poseban dan i mi ga svesrdno podržavamo sa željom da se u našem gradu i cijeloj Srpskoj rađa što više beba. Gradska uprava je obezbijedila nagrade za bebe, a to su krevetac, kolica i dvije hodalice, te slatkiše, sokiće i balone za sve učesnike konferencije", rekla je Mlađenovićeva. 

Povodom "Konferencije beba", djeca iz vrtića "Čika Jova Zmaj" su sa vaspitačima pripremila bogat kulturno-umjetnički program. 

Ove godine manifestacija se održava u 26 gradova i opština u Republici Srpskoj s ciljem iskazivanja podrške mladim ljudima u njihovim nastojanjima da planiraju i osnivaju porodice. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )