FOTO: null

UGLJEVIK - Koncertom učenika Osnovne muzičke škole Kornelije Stanković u ugljevičkom Centru za kulturu, sinoć je nastavljeno višednevno obilježavanje krsne slave opštine - Svete Petke.

Učenici su se predstavili pojedinačnim izvođenjem kompozicija klasične muzike, a publika je imala zadovoljstvo da čuje orkestar, soliste i laureate međunarodnih takmičenja. 

Direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković" Slaviša Perić istakao je da se ove godine obilježava 10 godina rada škole koja ima odjeljenja u Ugljeviku, Bijeljini i austrijskom Gracu sa više od 200 učenika na odsjecima za harmoniku, klavir i gitaru. 

"Mi smo jedina muzička škola u Republici Srpskoj u kojoj učenici, osim redovnog programa, mogu da izučavaju i narodnu muziku", rekao je Perić novinarima. 

Prema njegovim riječima, ova škola je u protekloj deceniji osvojila više od 400 medalja i pobjeđivala na značajnim međunarodnim takmičenjima u Francuskoj, Austriji, NJemačkoj, Češkoj, Mađarskoj i svim republikama bivše Jugoslavije. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je Muzička škola "Kornelije Stanković" jedna od najboljih u Republici Srpskoj i regionu. 

"Muzika oplemenjuje dušu i veoma je važno da se djeca od najranijeg uzrasta bave ovom umjetnošću", rekao je Perić. 

On je istakao da je ova muzička škola organizator prestižnog Međunarodnog festivala "Dani harmonike" u Ugljeviku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )