FOTO: null

SARAJEVO - Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je da je moratorij na zapošljavanje u organima uprave, kantonalnim javnim organizacijama, upravama, ustanovama i preduzećima, koji je Vlada KS donijela u maju mjesecu prošle godine, do sada dao

Zbog toga je Vlada KS-a na jednoj od posljednjih sjednica usvojila Zaključak o moratorijumu na zapošljavanje bez prethodne saglasnosti Vlade KS-a do 31. decembra 2016. godine.

Konaković je takođe istakao da je u posljednje dvije godine broj osoba koje se finansiraju iz budžeta smanjen za 700, uz činjenicu da je u međuvremenu zaposleno oko 250, što ipak pokazuje ozbiljnu kontrolu zapošljavanja.

“Racionalizacijom se prave ozbiljne uštede koje, naravno, ostavljamo na raspolaganje tim resorima u kojima se rezovi i naprave”, pojasnio je.

Govoreći o ugovorima u djelu, Konaković je kazao da se od sada samo uz saglasnost Vlade KS-a mogu angažovati novi radnici, a na povremenim i privremenim poslovima samo uz saglasnost resornog ministra o čemu se izvještava Vlada KS-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )