FOTO: null

Nove smjene u MUP-u Srpske najavljuje Dragan Lukač. Ne ulazeći u detalje, prvi čovjek Ministarstva unutrašnjih poslova progovorio je i o prethodnim smjenama.

Lukač tvrdi da uprkos tome što je za načelnika Uprave kriminalističke policije postavio zeta Nedeljka Luburu, i na mjesto komandira Specijalne jedinice kuma Dragana Ribića, nema mjesta spekulacijama, jer kako kaže, sve je urađeno s razlogom.

Ministar je prokomentarisao i remontovanje vojnih vozila koji su namijenjeni, kako smo već objavili, za dodatno opremanje Specijalne jedinice.

O temi prisluškivanja građana, pokušao je da govori Darko Ćulum. Ćulum, koji je napredovao do mjesta zamjenika direktora policije, tvrdi, da je sve po zakonu.

Dok iz MUP-a poručuju da je sve s ciljem što veće bezbjednosti građana, veterani Republike Srpske poručuju da Srpska nije bezbjedna. Najviše joj prijeti terorizam, kažu stručnjaci, a bez saradnje sa državom, nema puno vajde od spremnosti entitetskog ministarstva.

Sto dana rada novoizabranog ministra unutrašnjih poslova očigledno će obilježiti kadrovska politika, bez jasnog razloga. Ako je prema riječima ministra Lukača razlog borba protiv kriminala i korupcije, pitanje je - šta je onda MUP radio sve ove godine?

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )