FOTO: null

U Odjeljenju komunalne policije podvlače crtu u tekućoj godini i zaključuju da su za 11 mjeseci izvršili 3.187 komunalno inspekcijskih pregleda i već sada ističu da su ovogodišnji plan rada u potpunosti ispunili poredeći ga sa onim iz 2015. godine.

V.D. načelnik Odjeljenja komunalne policije Diko Simić ističe da je na potpuno ostvarenje plana rada u najvećoj mjeri uticao angažman Komunalne policije koja je intenzivno radila na uvođenju reda prilikom zauzimanja javnih površina ali i u postupku i načinu reklamiranja.

Kada je riječ o opremljenosti Odjeljenja komunalne policije Simić naglašava da je komunalnoj policiji otežavajući faktor pri radu nedovoljan broj  vozila. Upitna je i ispravnost dva raspoloživa vozila, svake godine se, ističe Simić, apliciralo za nova vozila, pa izražava nadu da će Odjeljenje komunalne policije u 2017. godini obnoviti vozni park.

Budžetom grada ovom odjeljenju pripalo je 4.000 maraka za administrativno izvršenje rješenja.

Govoreći o izdavanju prekršajnih naloga i zahtjeva za pokretanje prekršajnih prijava Simić podsjeća da je Komunalna policija zaključno sa novembrom ove godine izdala 143. Zbog ilegalnog zauzeća javnih površina Komunalna policija je ove godine izdala 20 prekršajnih naloga.

U Odjeljenju Komunalne policije kažu da su tokom ove godine zaprimili određeni broj pritužbi građana koji su konstantno ukazivali na narušavanje komunalnog reda posebno u gradskim zonama.

U prvih jedanaest mjeseci obavljeno je stotinak komunalno inspekcijskih pregleda i zbog prljanja javnih površina.

Komunalna policija imaće posla na terenu i tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Intenzivno će se sprovoditi kontrola isticanja republičke zastave u vrijeme državnih praznika. U suprotnom, slijede predviđene novčane kazne, za pravna lica u iznosu od 2.000 a za fizička lica 500 maraka.

Komunalna policija je niz aktivnosti sprovela na terenu tokom tradicionalne akcije April mjesec čistoće napominje Simić i ističe da je tom prilikom sanirano oko 20 divljih deponija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )