FOTO: InfoBijeljina.com

U drugoj polovini prošle godine, Odjeljenje komunalne policije, najavilo je pojačanu kontrolu neurednih dvorišta na području Grada Bijeljine.

Iz Odjeljenja komunalne policije su rekli da je nakon najave došlo do povećanog broja prijava od strane građana po ovom pitanju. Zabilježeno je, pored usmenih, i 45 pismenih prijava. Reagujući na te prijave, Odjeljenje komunalne policije je povelo preko 40 upravnih postupaka sa naloženim mjerama i izdao devet prekršajnih naloga.

Broj prijava u 2019. godini u odnosu na 2018. godinu porastao je za oko 30 procenata.

„Što se tiče smanjenja broja neurednih dvorišta, pojedini građani su reagovali i na samu najavu pojačane kontrole, pa su uredili svoja dvorišta. Takođe, nakon upravnih postupaka, većina građana je postupila po naloženim mjerama. Problem i dalje predstavljaju dvorišta za koje se sa sigurnošću ne mogu utvrditi vlasnici ili su isti odsutni godinama i ne zna im se sadašnja adresa“, rekli su iz Odjeljenja komunalne policije.

Komunalna policija mjesečno u prosjeku dobije preko 70 prijava, pa je tako prošle godine ukupno bilo nešto manje od 800 pismenih, protokolisanih prijava. Osim toga, kako kažu iz Odjeljenja, redovno pristižu i elektronske prijave (u prosjeku oko 15-tak mjesečno).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )