FOTO: unsplash.com

U Briselu će se sutra održati Drugi politički forum na visokom nivou o evropskim integracijama BiH na kojem će učestvovati brojni političari u BiH.

U utorak 5. decembra u Briselu će biti održan drugi Politički forum pod predsjedavanjem evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija,
 
U Brisel, između ostalih, putuju Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto, članovi kolegijuma oba doma i predstavnici klubova oba doma Parlamentarne skupštine BiH.
 
U Brisel dolaze i premijeri entiteta, premijeri deset kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
 
"Očekuje se da će učesnici razgovarati o napretku u ispunjavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, reformskim koracima najavljenim kad je Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status i reformama povezanim sa novim Planom rasta za Zapadni Balkan Evropske unije. Prije samog foruma, održaće se sastanak stranačkih lidera iz Bosne i Hercegovine sa komesarom Varheljijem", naveli su iz Delegacije EU.
 
Sljedeća sjednica Savjeta ministara BiH zakazana je za 7. decembar, dakle dva dana nakon Brisela.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )