FOTO: InfoBijeljina.com

Prva predstava Gradskog pozorišta „Semberija“ je nakon premijere i prvog izvođenja početkom februara, pobrala odlične kritike pozorišnih znalaca i publike, pa se glumački ansambl, pored redovnog igranja u Bijeljini, sprema i za gostovanja.

Odlična reakcija publike na tekst Milivoja Mlađenovića nije izostala, a to što je baš ovim komadom otvoreno novo pozorište, ocjenjeno je kao odličan potez.

- Ta predstava jeste rađena po uzoru na pučke komade, a pozorište i jeste pučka stvar, ne postoji bez publike. Jesu tu važni glumci, stvaraoci, ali ako se ne uspostavi odnos između stvaralaca i publike, nema pozorišta, rekao je nakon premijere Goran Ibrajter, urednik festivalskih programa Sterijinog pozorja, a svoje utiske o predstavi podjelio je sa nama i pozorišni kritičar Aleksandar Milosaveljvić.

- Osjetio sam koliko publika diše dahom predstave, rekao je između ostalog Milosavljević.

Direktor Bitef Teatra Miloš Latinović ocjenio je da nije uobičajeno da se u pozorištima koja su izvan Beograda traži nešto što je, uslovno rečeno, drugačija priča.

Zajednički utisak svih jeste da je osnivanje novog pozorišta praznik, koji treba slaviti, a pozorište i kulturu njegovati.

Nakon pozitivnih kritika, usledili su i prvi pozivi za gostovanja, pa će se „Komedija ometena u razvoju“ 8. aprila igrati pred prijedorskom publikom, a u maju u Vršcu, u Pozorištu „Jovan Sterija Popović“.

Pred domaćom publikom prvenac Gradskog pozorišta je na sceni u četvrtak, 12. marta u 20,00h na sceni Centra za kulturu.

U predstavi igraju Ivan Petrović, Mirna Jovanović, Mihailo Maksimović, Vanja Krtolina, Nenad Blagojević, Marija Novaković i Dušan Ranković, a reditelj je Dušan Tuzlančić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )