FOTO: InfoBijeljina.com

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija redovno, po mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske upozoravaju vozače na maglu u kotlinama i duž riječnih tokova, te na povećanu opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Na magistralnom putu LJubinje-Žegulja svaki dan biće potpuno obustavljen saobraćaj od 8.00 do 15.00 časova zbog radova, a vozila preusmjeravana alternativnim putnim pravcem Stolac-Berkovići-Krivače-Trebinje.
 
Učesnici u saobraćaju koji namjeravaju putovanje završiti u LJubinju imaju mogućnost prolaska postojećim magistralnim putem.
 
U toku je izgradnja pješačke i biciklističke staze zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja uz magistralni put Rudice-Novi Grad, a izmjena ima i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad.
 
Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva-Sokolac u toku je rehabilitacija puta gdje je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila.
 
Zbog sanacionih radova biće izmijenjeno odvijanje saobraćaja na dijelu magistralnog puta Johovac-Rudanka-Doboj, kao i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka. Radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naseljenom mjestu Rudanka.
 
Saobraćaj se odvija otežano na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići na samoj liniji razgraničenja zbog sanacije klizišta.
 
Zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.
 
Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru, zbog sanacije puta.
 
Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.
 
Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.
 
Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.
 
Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-granica Republike Srpske/FBiH /Prisika/, put preko Kneževa, svaki dan od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom.
 
Zbog opasnosti od pojave klizišta na dijelu regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding" u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.
 
Saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila zbog aktiviranih klizišta.
 
Na regionalnom putu Kozarac-Vrbaška na snazi je zabrana saobraćaja za motorna vozila nosivosti veće od pet tona zbog sanacije klizišta sve do utorka, 5. septembra.
 
U FBiH danas i sutra od 8.00 do 17.00 časova biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Krupac-Igman, na dijelu od Krupca do priključka za Trnovo, Dejčiće, Pendičiće i Lediće.
 
Regionalni put Zenica-Lašva, u naselju Janjići, danas će biti zatvoren od 7.00 do 17.00 časova zbog polaganja završnog sloja asfalta.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik /Bukvičko brdo/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.
 
U toku su radovi na magistralnom putu u Sarajevu na tranzitu od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca zbog čega se svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 16.30 časova saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.
 
Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )