FOTO: null

U većem dijelu puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i mjestimično klizavi, uz mjestimično ugažen snijeg na dionicama u višim planinskim predjelima.

Na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak na kolovozu ima oko dva centimetra raskvašenog snijega, a na dionicama magistralnih puteva Sarajevo-Foča /Rogoj/ i Gacko-Tjentište kolovoz je mjestimično zasnježen, pa se vrši čišćenje i posipanje.

Regionalni put Klanci-Ulog, preko prevoja Morine, zbog smetova i jakog vjetra i dalje je neprohodan za saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, pa treba biti oprezan na magistralnim pravcima Banjaluka-Crna Rijeka-Jajce, Banjaluka-Teslić, Brod na Drini-Dobro Polje, Kula-Trnovo, Lapišnica-Prača i Podromanija-Sastavci, te na regionalnim putevima Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Šipovo-Strojice, Karanovac-Kneževo-Ugar.

Od 13.30 do 14.00 časova na snazi je privremena obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na magistralnom putu Doboj-Stanić Rijeka, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Zbog izlaska na teren vozila i mašina koje su angažovane na izgradnji autopta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja, uz povremene obustave na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Počeli su radovi na sanaciji oštećenja dionice magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora-Šćepan Polje, zbog čega će saobraćaj više puta biti obustavljan u toku dana, ne duže od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu Nevesinje-Mostar, dionica enitetska granica /Bakračuša/-Nevesinje 1 na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju i povremenu policijsku kontrolu saobraćaja.

Saobraćaj se zbog izvođenja radova jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, kao i na dionici magistralnog puta Karanovac-enitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, te na dionicama regionalnih puteva Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Mitrović, zbog aktiviranog klizišta.

Zbog deminiranja terena biće aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova na regionalnom putu Polje-Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci 5, i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih zadržavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )