FOTO: null

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je vozače na mokre i klizave kolovoze, te jutarnju maglu, posebno na putevima na području Prijedora i Doboja.

Na području Federacije BiH vidljivost je zbog magle smanjena do 50 metara na magistralnim putevima Konjic-Drežnica i Priluka-Glamoč-Mlinište. 

Odroni su učestali na magistralnim putnim pravcima Novi Travnik-Bugojno preko Rostova, Prozor-Gornji Vakuf, Nević Polje-Kaonik, Mostar-Gnojnice, Konjic-Mostar i Prozor-Jablanica. 

Poledica je moguća na dionicama u višim, planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima. 

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je izmijenjen i regulisan privremenom signalizacijom. 

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mokrom i klizavom kolovozu. 

Petlja "Mahovljani" zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom. 

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor, te regionalnom putnom pravcu Prnjavor-Stanari zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Usporeno se saobraća i na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš i regionalnom putnom pravcu Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš. 

Na istom magistralnom putu, dionica od Banjaluke do Čelinca i regionalnom putnom pravcu Čelinac-Jošavka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje kablovske infrastrukture duž pruge Doboj-Banjaluka. 

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. 

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita gdje je u toku izgradnja mosta. 

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice. 

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Kotor Varoš-Mitrovići i Ukrina-Vijaka u Vijačanima. 

Do povremene obustave saobraćaja dolazi na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. 

Zbog deminiranja terena na snazi su povremene polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš u mjestu Rujevica 

Na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika. 

Na području Banjaluke do 25. decembra na snazi je obustava saobraćaja za sva vozila preko mosta na rijeci Vrbanji kod Incela, kao i 100 metara prilazu mostu iza Incela. 

U Federaciji BiH radovi su aktuelni na magistralnim putevima Nemila-Žepče, Čapljina-Studenci i Priboj-Simin Han, na području Bihaća, Mostara, Tomislavgrada i u tuzlanskom naselju Stupine. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Usporeno se saobraća na prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )