FOTO: InfoBijeljina.com

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povećanu opasnost od odrona i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, saopšteno je iz iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

U Federaciji BiH /FBiH/ magla smanjuje vidljivost na putevima Glamoč-Mliništa i Ripač-Vrtoče, kao i na širem području Čapljine.
 
Privremeno je sanirano klizište na regionalnom putu Mrakovica-Gornji Podgradci, na dionici Vodice-Gornji Podgradci, tako da se saobraćaj za sada odvija nesmetano u obje saobraćajne trake. Zbog opasnosti od ponovnog aktiviranja, vozačima se savjetuje oprezna vožnja.
 
Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj. Radovi su produženi do kraja godine.
 
Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.
 
Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnim putnim pravcima Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, te Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje gdje je za teretna vozila saobraćaj obustavljen. Naizmjenično zbog klizišta vozi se i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.
 
Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.
 
Zbog radova i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.
 
Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Radovi se izvode i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići.
 
Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )