FOTO: null

Podgorica -- Turistička sezona u Crnoj Gori je praktično počela, kolone automobila su velike, a na nekim mestima je i totalna obustava saobraćaja na tri sata.

I pored najava da bi radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Podgorica-Budva mogli biti gotovi 1. juna, to se nije desilo.

Kako sada stvari stoje, do Budve će se bez zastoja moći doći tek 20. juna, kada će svi radovi biti okončani. 

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača rekao je Dnevnim novinama da se radovi na deonici puta M-2 od Cetinja do Budve trenutno se izvode na tri deonice i biće završeni u periodu od 10. do 20 juna 2016. godine. 

"I pored uloženih napora od strane Direkcije za saobraćaj i izvođača radova ovaj rok nije mogao biti ispoštovan. Činjenica je da se na kraju izvode radovi na projektima koji traže suvo vreme, a kao što je poznato maj mesec je neuobičajno bio kišovit sa najvećom količinom padavina u poslednjih nekoliko decenija”, istakao direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parač. 

“Takođe, na projektu spajanja dva bulevara Budve i Bečića do izvjesnog zakašnjenja je došlo i zbog kašnjenja javnih preduzeća Opštine Budva u realizaciji radova na poslovima oko lokalne infrastrukture (vodovod, javna rasveta, elektroinstalacije) pa je i to jedan od razloga što nije ispoštovan rok predviđen zaključkom Vlade", objašnjava on. 

Prema rečima Parače, rad u tri smene je uveden na gradilištu spajanja bulevara Budva-Bečići i izvođeni su radovi koji se tehnološki mogu noću izvoditi. 

"Na ostalim gradilištima nije se mogao organizovati rad noću", zaključio je Parača.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )