FOTO: null

Skoro 586 hiljada maraka potrošili su na putovanja u inostranstvo. 70 hiljada na mobilne telefone. Za razno- razne naknade poslanicima i delegatima potrošeno je više od milion i po maraka. Za troškove vožnje ličnih automobila naplatili su 113 hiljada mara

Rezultate rada Parlamentarne skupštine u prošloj godini, podvukla je Kancelarija za reviziju institucija BiH. Od bivšeg federalnog ministra finansija i dugogodišnjeg HDZ-ovca, Dragana Vrankića parlamentaci su, ipak, dobili pozitivno mišljenje. Uz nekoliko preporuka.

“Glavni nalazi i preporuke su takve prirode da je negdje oko pola ovih nalaza sustavne prirode i da za njihovo rješavanje nije dovoljna jedna insitucija, one moraju biti kompilacija zajedničkog djelovanjae svih od ministarstva, Savjeta, Parlamenta, Predsjedništva”, smatra Dragan Vrankić glavni revizor Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Osim što su naplatili svaki pređeni kilometar u sopstvenom automobilu, Parlamentarna skupština odriješila je kesu i za dva službena vozila. Za Audi A6 izdvojili su oko 112 hiljada, a skoro upola manje platili su Pasat najnovije generacije.

“Odmah da vam kažem u narednim godinama fokus Javne službe za reviziju biće javne nabavke. Ako ništa drugo zato što se iz institicuija BiH izdvaja 250 miliona”, kaže Ranko Krsman, zamjenik glavnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Osim bahatosti i rasipništva, revizori su utvrdili da narodnim tribunima ni obraz nije jača strana. Iako su na pojedinim službenim putovanjima od organizatora imali obezbijeđenu hranu ipak su za te troškove naplaćivali od države.

Dok većina tih poslanika za usvajanje Zakona o platama i naknada nije glasala ni prije nekoliko dana, zaposleni u Parlamentu naknade za odlazak u penzije i dalje masno naplaćuju. Ovaj put njih troje uzelo je 120 hiljada maraka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )