FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini trenutno posluju sportske kladionice na 70 lokacija, pokazuje registar Republičke uprave za igre na sreću.

Prema tim podacima, koji su ustupljeni portalu InfoBijeljina, u našem gradu posluje osam priređivača, s tim što većina njih ima više uplatno - isplatnih mjesta.  

U tu cifru nisu uvrštene druge igre na sreću, kao što su recimo, elektronske igre, koje takođe postoje na brojnim lokacijama u Bijeljini.

Početkom prošle godine, podsjetimo, na području grada Bijeljina registrovano je bilo 197 lokacija za organizovanje igara na sreću.

Iz Republičke uprave za igre na sreću tada su precizirali da je ukupni broj obuhvatao 86 kladionica, 68 automat klubova, 41 lokaciju na kojoj se organizuju elektronske igre, dok su se na po jednoj lokaciji priređivale internet igre i tombola.

Dok brojna preduzeća u Republici Srpskoj pokušavaju da opstanu, kladionice i srodne djelatnosti ne znaju za krizu.

Aleksandar Došić, v.d. Republičke uprave za igre na sreću, rekao je da je prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u septembru iznosio 7.063.835 KM, što je najveći mjesečno prikupljeni prihod po tom osnovu od postojanja Republičke uprave za igre na sreću.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )