FOTO: InfoBijeljina.com

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, najveća institucija na nivou BiH, koja je zadužena za naplatu i raspodjelu prihoda od indirektnih poreza, krajem 2022. godine zapošljavala je oko 2.400 radnika, potvrđeno je portalu InfoBijeljina.

Među njima je više oko 320 stručnih savjetnika, te 391 viši stručni saradnik, kao i oko 270 stručnih saradnika, te još oko 1.250 ostalih zaposlenika itd.

UIO BiH je na kraju prošle godine imala i oko 150 šefova unutrašnjih organizacionih jedinica.

Kada je u pitanju polna struktura, ukupno gledano, u UIO je zaposleno oko 1.350 muškaraca te oko 1.050 žena. 

Podsjetimo, mediji su prije nekoliko mjeseci pisali da UIO bih planira da zaposli još oko 1.000 radnika.

Kako je pojašnjeno, povećanje broja radnika potrebno je kako bi obezbijedili uslove za efikasnijom primjenom propisa o indirektnim porezima te kvalitetnije obavljanje poslovnih procesa, ali i da bi „nastavili sa razvojem i modernizacijom UIO“.

U višegodišnjem planu poslovanja UIO BiH je istaknuto da se UIO susreće sa nedovoljnim brojem izvršilaca posebno u oblasti upravnog rješavanja, revizije i kontrole, prinudne naplate analize rizika, potom u oblasti poreza, carina, ali i mnogim drugim. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )