FOTO: null

Prvi put od osnivanja novog formata Lige šampiona fudbalski klub Crvena zvezda uspio je da se domogne grupne faze takmičenja.

Samo igranje u evropskoj eliti sa sobom nosi prestiž koji se ne iskazuje novcem, ali je zarada od učešća u Ligi šampiona nezanemarljiva.

Nakon posljednje odigrane utakmice u Grupi C i završetka evropske sezone možemo da podvučemo crtu i saberemo zaradu koju je Crvena zvezda ostvarila na ime UEFA bonusa.

Samo od plasmana u Ligu šampiona Zvezda je inkasirala 15.250.000 evra, a dobro je naplatila i svaki od četiri osvojena boda.

Pobjeda nad Liverpulom donela je crveno-bijelima 2.700.000 evra, dok je za remi sa Napolijem Zvezdi plaćeno 900.000 evra.

Kada podvučemo crtu, samo od učešća i ostvarenih rezultata u ovogodišnjoj Ligi šampiona Crvena zvezda je inkasirala 18.850.000 evra.

Cifra će premašiti 20.000.000 evra jer u pomenute cifre nije uračunat takozvani marketing pul, ali ni zarada od prodatih ulaznica, a Zvezda ne treba zaboraviti da je tri puta napunila stadion "Rajko Mitić" u grupnoj fazi.

Učešćem u Ligi šampiona uvećana je i vrijednost igračkog kadra, tako da će finansijski benefiti od igranja u eliti biti daleko veći od onoga što se u prvom trenutku može staviti na papir.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )