FOTO: pixabay

Otkrivamo koji su prvi znakovi da je kremi za sunčanje istekao rok trajanja…

Ako posjedujete staru kremu za sunčanje, trebalo bi dobro da provjerite da je sigurna za korišćenje. 

Osim navedenog roka upotrebe na ambalaži, britanski dermatolog Mervin Paterson otkrio je za Kosmopoliten da postoje još neki znaci koji vam mogu otkriti da li kremu smijete da stavljate na kožu. 

"Prvi znak upozorenja je promijenjen miris i tekstura. Ako je krema pokvarena sastojci u njoj se odvajaju. Zato ako primjetite da je vaša prošlogodišnja krema već na prvi pogled drugačija, ili ne miriše isto kao kad je bila nova, bez obzira na rok trajanja, bolje je odustati od namjere da takvu kremu nanosite na tijelo", ističe doktor. 

On je objasnio da je uglavnom rok trajanja oko godinu dana, te da vodite računa o tome jer u suprotnom, ako biste koristili bajatu kremu, sunce vas može opeći ili se nakon apliciranja može pojaviti iritacija kože. 

Kako biste produžili vijek trajanja, Mervin preporučuje da kremu za sunčanje držite na hladnom mjestu i da je ne izlažete sunčevoj svjetlosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )