FOTO: pixabay

U zavisnosti od kvaliteta vaše kose, toga koliko često je hemijski tretirate bilo da se farbate, bilo da izvlačite pramenove, da li se fenirate, koristite peglu ili figaro za oblikovanje frizure, vrijeme između dva šišanja može da varira.

Ako želite samo da "skinete" oštećene krajeve, dovoljno je da se šišate jednom u tri mjeseca. Čak i ako imate jaku, zdravu kosu, ne bi trebalo da protekne duže od 12 nedjelja između dva odlaska kod frizera, jer će kosa izgledati neuredno i zapušteno.

Ukoliko imate zahtjevniju frizuru, i to naročito važi za sasvim kratke "piksi" frizure, posavjetujte se sa frizerom, ali opšte pravilo je da tako kratke frizure moraju da se "održavaju", što podrazumijeva šišanje jednom u tri, najviše četiri nedelje.

Bob i nešto duža varijanta ove frizure, lob, zahtijevaju šišanje na šest do osam nedelja.

Ako volite dugu kosu, ali ste zadovoljni dužinom koju imate, treba da znate da kosa raste oko centimetar, do centimetar i po mjesečno, pa ako planirate da se držite te dužine, jednom u dva mjeseca bi trebalo da odete kod frizera i skratite kosu za dva do tri centimetra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )