FOTO: Pexels

Prašina se zapravo sastoji od čestica kao što su ćelije ljudske kože, vlakna tkanine, perut kućnih ljubimaca, grinja, kao i prljavštine iz raznih pukotina.

Brisanje prašine je neophodan posao iz nekoliko razloga, ali znate li koliko često zapravo prašina treba da se briše?
 
Prašina na površinama može učiniti da nam namještaj izgleda prljavo, ali može i uzrokovati grebanje i oštećenje, recimo drvenog namještaja ili aparata u domaćinstvu.
 
Prašina takođe predstavlja alergen i stvara probleme s disanjem za mnoge grupe ljudi. Brisanje prašine kao redovan posao može da zaštiti članove porodice i površine naših domova.
 
Ako niko u vašem domaćinstvu ne pati od alergija, nećete morati da brinete o tome kako prašina utiče na zdravlje, ali i dalje ćete morati bar jednom nedjeljno brisati prašinu sa električnih uređaja i namještaja kako biste spriječili nakupljanje koje može da izgrebe, oštetiti i začepi površine u vašem domu. Brisanje prašine treba prilagoditi svim okolnostima i možda će ovaj posao zahtjevati vašu pažnju samo jedanom mjesečno.
 
Ako imate osobu koja ima ozbiljnijih problema sa alergijama u svom domu, možda ćete morati da brišete mjesta koja privlače prašinu poput elektronike i namještaja skoro svaki dan, prenosi Krstarica.
 
Tri – četiri puta mjesečno očistite okvire vrata, plafone i ostalo kako biste spriječili nakupljanja koja mogu da izazivaju alergijske reakcije.
 
Budite sigurni da koristite sredstava i pribor za brisanje prašine koji neće samo širiti prašinu unaokolo.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )