FOTO: unsplash.com

Za osam mjeseci ove godine, izvoz plemenitih metala iz BiH iznosio je 28.085.513,27 KM.

"Oko 774.785 maraka iznosio je za osam mjeseci ove godine izvoz zlata, gdje spadaju i zlato prevučeno platinom, neobrađeno ili u obliku poluproizvoda, ili u obliku praha", rečeno je portalu InfoBijeljina iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Tu treba dodati još 175.292 KM koliko je iznosio izvoz stavke koja se tarifira kao “obični metali ili srebro, platirani zlatom u obliku poluproizvoda”.

Više od 3,25 miliona KM iznosio je izvoz platine, neobrađene u obliku proizvoda ili u obliku praha, a izvoz stavke koja je tarifirana kao “otpaci i lomljevina od plemenitih metala" iznosio je 17.090.628,84 KM.

Draguljarski predmeti i njihovi dijelovi od plemenitih metala ili od metala platiranih plemenitim metalima izvezeni su u iznosu većem od 6,77 miliona KM.

Kako je InfoBijeljini rečeno iz UIO BiH, kada je u pitanju uvoz plemenitih metala, on je u osam mjeseci ove godine iznosio  37.578.071 KM.        

Najviše smo uvozili tarifu u koju spadaju draguljarski predmeti i njihovi dijelovi od plemenitih metala ili od metala platiranih plemenitim metalima, a ukupna vrijednost iznosila je 22.757.294 KM.

Na sljedećem mjestu po količini uvoza spadaju otpaci i lomljevina od plemenitih metala ili od metala platiranih plemenitim metalima, a uvoz njih je iznosio više od 12,5 miliona maraka, rečeno je InfoBijeljini iz UIO BiH.        

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )