FOTO: Anadolija

Rezultati referenduma u Bijeljini su velika pobjeda Ljubiše Petrovića i svih građana Bijeljine, ali isto tako pokazuju kakvo je stvarno stanje političkih odnosa u Republici Srpskoj kada su izbori pošteni i kada se ne krade.

Ovo je rekao potpredsjednik PDP Igor Crnadak, ističući da je jasna poruka da narod želi promjene, da očekuje da se opozicija ne svađa međusobno, nego da čvrsto i odlučno povede narod do konačne pobjede nad režimom i donese slobodu za sve institucije.
 
– Ogromna razlika od 17.000 glasova u Bijeljini pokazuje da ovo nije lokalni incident, nego da je to kolaps politike SNSD i njihove koalicije, ali i lični debakl Milorada Dodika, koji je posljednjih sedmica više vremena provodio u Bijeljini nego u Banjaluci i Laktašima, čime je potvrđeno da je i njegov lični rejting na najnižem nivou u posljednjih 15 godina – istakao je Crnadak.

On kaže da, ako istinski poštuje volju građana, kao što je juče izjavio, Dodik sada treba da uradi dvije stvari: da raspusti Skupštinu grada Bijeljine i da uplati u budžet 500.000 KM sa stranačkog računa SNSD, jer je ova stranka za taj iznos Bijeljinu i Republiku Srpsku izložila nepotrebnom trošku.

– Nadam se da je režim razumio poruku da je ovo juče bio i glas protiv zakona kojim se kriminalizuju uvreda i kleveta u Republici Srpskoj, odnosno poruka slobodnog naroda Republike Srpske da neće trpiti represiju, oduzimanje slobode govora i neki novi Goli otok. Pozivam Milorada Dodika da prije sutrašnjeg nastavka zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske povuče nacrt ovog zakona i poštedi SNSD daljeg poniženja – rekao je Crnadak.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 3 )