FOTO: stvarukusa.rs

Sprema se u rekordnom roku.

Sastojci:
 
3 jaja
120 g bijele čokolade
120 g neslanog krem sira sobne temperature

Priprema:
 
Najprije uključite rernu da se grije na 170 stepeni. Odvojite žumanca od bjelanaca. Neumućena bjelanca ostavite u frižideru. Izlomite bijelu čokoladu na komade i topite je na vodenoj pari. Ostavite da se prohladi a zatim je pomješajte sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi da se čokolada ne bi stegla. Dodajte žumanca i sve izmešajte dok se ne sjedini. Umutite sada posebno bjelanca dok ne dobijete čvrst snijeg. Pomešajte snijeg i smjesu od žumanca čokolade i sira, ali lagano tako da smesa ostane vazdušasta.
 
Smjesu sipajte u pleh prečnika 15 cm kojim ćete podmazati maslacem, nekoliko puta ga rastresite u plehu kako bi ispustili sav vazduh, i da vam kolač tokom pečenja ne popuca. Pleh položite u veću tepsiju koju ćete napuniti vrelom vodom. Isparavanje vode oko kolača tokom pečenja takođe utiče na njegovu mekoću. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji u rerni još 15 minuta.
Kada se gotova torta skroz ohladi, ukrasite je po želji.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )