FOTO: InfoBijeljina

Preliminarni rezultati lokalnih izbora pokazuju da je 13 odbornika uspjelo da obnovi odbornički mandat u Skupštini grada Bijeljina, utvrđeno je analizom portala InfoBijeljina.

Prema preliminarnim rezultatima SNSD će imati sedam odbornika, a SDS jedan manje. DЕMOS će imati četiri odbornika, a Republička stranka Srpske tri. 

Po dva odbornika imaće Socijalistička partija, NPS, PDP, Ujedinjena Srpska, a po jednog PzB-SPS, Narodni front i koalicija SDA-NIP-SDP.

Najveći broj odbornika koji su uspjeli da obnove svoj mandat dolaze iz redova DEMOS-a, pa će tako Žiko Savić i Slaviša Vujanović u skupštinskim klupama sjediti još četiri godine.

 
Pretpostavlja se da će Milan Dakić (DEMOS) prepustiti svoj mandat sljedećem odborniku sa najviše osvojenih glasova, pa će, ukoliko bude tako i Zoran Pribišić biti novi/stari odbornik u narednom četvorogodišnjem mandatu.



Da obnove svoj mandate iz SNSD-a uspjeli su i Tatjana Perić koja je za sada jedina žena u bijeljinskom parlamentu te Aleksandar Đurđević, zatim Danijel Perić ispred Republičke stranke Srpske. 



Danijel Perić je inače u proteklom sazivu Skupštine prošao kao odbornik SDS Semberija Mićo Mićić.

Iz Partije demokratskog progresa svoj mandat je obnovio Radosav Đokić, a s obzirom da se pretpostavlja i da će Slaviša Marković prepustiti svoj mandat sljedećem sa liste, stoga će i Petar Vidaković ponovo u skupštinske klupe.



Nedeljko Jović i Vladimir Đokić takođe nastavljaju da zastupaju interese birača koji su njima i Socijalističkoj partiji poklonili povjerenje u Skupštini grada Bijeljina, pa su i oni dvojac koji nastavlja svoj rad u Skupštini.



Po trenutnom stanju, ispred Ujedinjene Srpske bi trebao proći Marko Vlačić, ali i Branislav Tekić, koji bi u skupštinske klupe zasjeo nakon što bi se i Milan Trninić odrekao svog mandata jer je aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.



Jedan mandat je osvojio i Pokret za Bijeljinu pa će tako svoj mandat obnoviti i dosadašnji odbornik Milenko Mitrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )