FOTO: null

Kao najozbiljniji kandidati za premijersko mjesto u najavljenoj rekonstrukciji Vlade RS, izdvajaju se tri bankara: Milan Radović, Radovan Bajić, Srđan Šuput, te imena Mladena Bosića, Igora Radojičića, Miće Mićića i drugih političara

Narodni magazin Istina sproveo je tokom protekle sedmice veliku anketu među javnim ličnostima u Republici Srpskoj, o tome ko bi u aktuelnoj teškoj krizi društva predstavljao najbolje rješenje za premijersku poziciju. S obzirom na to da se već mjesecima najavljuje rekonstrukcija Vlade RS, pri čemu se ističe da bi novi premijer trebao da bude iz oblasti ekonomije a ne političar, sagovornici u našoj anketi potvrdili su takvo većinsko opredjeljenje. Tako su se u vrhu liste po broju glasova, pored nekih političara našla i tri bankara: Milan Radović – direktor Nove banke, Radovan Bajić – direktor NLB Razvojne banke i Srđan Šuput – direktor Komercijalne banke.


Bosić ispred Radojičića

Od političara, najviše glasova dobili su Igor Radojičić kao eventualni kandidat SNSD za tu funkciju, predsjednik SDS Mladen Bosić i Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine za koga je još ranije ustanovljena sumnja da li bi bio kandidat opozicije ili pozicije za najvišu funkciju izvršne vlasti u Republici Srpskoj. Na listi onih koji su dobili glasove u anketi magazina Istina nalaze se još i Zoran Tegeltija, Dragan Čavić, Marko Pavić, Petar Đokić, Nikola Špirić, Zoran Stevanović, Branislav Borenović, Vukota Govedarica, ali i aktuelna premijerka Željka Cvijanović za koju neki od ispitanika smatraju da dobro obavlja svoj posao.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju narodnog magazina Istina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )