FOTO: null

Političke partije, članice Koalicije “Bijeljina pobjeđuje”, poručile su da nikada neće pristati na, kako tvrde, izbornu krađu koja se u Bijeljini dogodila na dan izbora, te najavljuju proteste u utorak 11. oktobra, saznaje portal InfoBijeljina.

Na protestima će učestvovati članovi Koalicije “Bijeljina pobjeđuje”, koji su nezadovoljni ishodom izbora. 

Portal InfoBijeljina saznaje da će protesti biti održani simbolično u 5 do 12, u utorak 11.10.2016. godine ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini. 

Kandidat Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović izjavio je da su pritisak i raspoložnje naroda veliki za održavanje protesta. 

"Posebno je to tako jer svaki dan dobijamo nove dokaze o izbornoj krađi koja se desila tokom izbornog dana. Odlučili smo da poslušamo volju naroda i održimo mirne proteste ispred zgrade Gradske uprave", rekao je Maksimović. 

Prema dosadašnjim, preliminarnim podacima CIK-a, na osnovu 100,00 odsto obrađenih glasačkih listića, Mićo Mićić iz Saveza za promjene (SDS) ima 30.103 glasa ili 49,13 odsto, dok je njegov protivkadnidat Zlatko Maksimović sakupio 29.782 glasa ili 48,61 odsto. 

Damjan Pajić je sakupio 903 glasa, dok je kandidat PUP Pero Preradović osvojio 480 glasova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )