FOTO: InfoBijeljina

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim osobama u BiH u junu iznosila je 1.267 KM i nominalno je niža za 0,7 odsto, a realno za 0,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Uodnosu na jun prošle godine, prosječna isplaćena neto plata nominalno je viša za 12,5 odsto, dok je realni indeks bio veći za 7,2 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.
 
U informacijama i komunikacijama isplaćena neto plata u junu iznosila je 1.845 KM, u finansijskim i djelatnostima osiguranja 1.770 KM, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.769 KM.
 
U pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, prosječna isplaćena neto plata u šestom mjesecu iznosila je 827 KM, u građevinarstvu 941 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 978 KM.

Prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenom u pravnim osobama u BiH za jun iznosila je 1.956 KM, što pokazuje nominalan pad za 0,6 odsto, a realno je manja za 0,4 odsto u odnosu na maj.
 
Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata za jun u odnosu na isti mjesec 2022. godine nominalno je viša za 13,1 odsto, dok je realni indeks bio veći za 7,8 odsto.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )