FOTO: null

Sinoć je u sarajevskom naselju Šip sprovedena policijska akcija s ciljem pronalaska osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića prije pet dana u Istočnom Sarajevu.

Jutros su za Klix.ba u MUP-u KS kazali da nakon sinoćnjeg hapšenja nema novih informacija, osim da je uhapšeni H.A. predat u nadležnost policije Republike Srpske nakon ponoći.

Sinoć oko 22:35 sati u naselju Šip u Sarajevu uhapšena je jedna osoba, prema nezvaničnim informacijama riječ je o Admiru Hodžiću zvanom Atko, koji je od ranije poznat službenicima policije po vršenju krivičnih djela. Za njega se sumnja da bi mogao raspolagati informacijama o lokaciji izvršioca ubistva.

Prema nezvaničnim informacijama kao osobe koje bi se mogle dovesti u direktnu vezu s ubistvom koje je šokiralo Istočno Sarajevo su 40-godišnji Damnjan Mitrović (državljanin BiH) i 41-godišnji Dragan Milosavljević (državljanin Srbije) koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Sloveniji.


Njih dvojica su čekali ekstradiciju iz Slovenije u Srbiju jer su uhapšeni po Interpolovoj potjernici, ali su se prošle subote odlučili pobjeći tako što su prerezali rešetke u ćeliji, te se išetali iz zatvora, a zatim preskočili zid opasan bodljivkaom žicom i nestali iz Kopra. Na pitanje da li policija traga za navedenim osobama zvaničan odgovor nismo dobili.

Brojne akcije na terenu se sprovode prema zahtjevu MUP-a RS koji vodi istragu u slučaju ubistva mladog Ostojića.

Tako je prije tri dana desetak policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo okružilo vozilo crnogorskih registarskih oznaka ispred zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu. Dvije uhapšene osobe su predate MUP-u RS-a zbog sumnje da mogu imati informacije o navedenom ubistvu.

U proteklim danima pripadnici policije RS-a priveli su više osoba sa raznih lokacija koja se mogu dovesti u vezu sa ovim ubistvom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )