FOTO: null

Slučaj ,,Bobar banka,, u posljednjih nekoliko mjeseci luta od Okružnog tužilaštva Bijeljina preko Specijalnog tužilaštva do Republičkog tužilaštva. Slučaj je sada proslijeđen Tužilaštvu BiH, uz ocjenu Republičkog tužilaštva da u njemu ima elemenata međuna

Glavni republički tužilac predmet "Bobar banka" delegirao je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a nakon što je prvo bijeljinsko Okružno tužilaštvo utvrdilo da u slučaju ima elemenata organizovanog kriminala i predmet proslijedilo Specijalnom tužilaštvu koje se proglasilo nenadležnim.

"Glavni republički tužilac je shodno članu 9. članu 20. stav 2. Zakona o tužilaštvima RS na odgovarajući način pribavio spis Okružnog tužilaštva u Bijeljini i nakon uvida i utvrđenja pravno relevantnih činjenica, donio Riješenje kojim je predmet Bobar banka delegiran Tužilaštvu BiH, radi postojanja osnovane sumnje da se radi o pranju novca i međunarodnom kriminalu", stoji u obrazloženju Republičkog tužilaštva Srpske.

Transparensi internašnal je ranije uputio Republičkom tužilaštvu zahtjev za riješavanje sukoba nadležnosti izmedju bijeljinskog okružnog i specijalnog tužilaštva.

U tužilaštvu BiH nisu odgovorili da li je to tužilaštvo već podiglo optužnicu u slučaju "Bobar banka".

Tajnost pravdaju zaštitom procesa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )