FOTO: null

Iako se još uvijek nagađa ko će biti kandidati stranaka iz Srpske na opštim izborima, zna se ko će voditi izborne štabove.

Izborni štabovi koordinišu posao od sakupljanja potpisa, prijave kandidata, obezbjeđivanje sredstava, usmjeravanja kampanje kandidata… Šef izbornog štaba sprovodi ono što su dogovorili stranački organi, i što je dogovor precizniji, manje je prilike da utiče, jer njegova uloga nije kreativna. Mnogi smatraju da se njihova uloga precjenjuje – ako je ima puno, znači da stvari nisu od ranije posložene kako valja.

Za šefa izbornog štaba SDS imenovan je Dragan Mektić. Na izborima 2014. tu funkciju je obavljao Mladen Bosić, a 2010. tadašnji generalni sekretar Dragan Ćuzulan.

PDP je za tu funkciju odredio Slavišu Markovića, prvog čovjeka bijeljinskog odbora. U protekla tri izborna ciklusa na tom mjestu je bio gensek PDP Igor Crnadak. Takođe, za različite nivoe izbora imenuje se drugi štab. Štab Mladena Ivanića 2014. vodio je Branislav Borenović, a moguće je da će to biti i ovaj put.

Na lokalnim izborima prije dvije godine, šef štaba SNSD bio je Luka Petrović, koji će to najvjerovatnije biti i ove godine. Tada je bio kandidat za gradonačelnika Trebinja, ove godine će imati i manje obaveza po tom pitanju, budući da se ne očekuje da će biti kandidat na opštim izborima.

DNS je za šefa izbornog štaba imenovao Dragomira Jovičića, a SP Slobodana Protića. Obojica su tu funkciju obavljali i tokom lokalnih izbora. Ujedinjena Srpska će kao i prije dvije godine na to mjesto postaviti advokata Darka Kremenovića. Prije četiri godine, štab NDP je vodio Dragan Čavić, a za sada nisu saopštili koga planiraju ove godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )