FOTO: null

Najavu banjalučkih gradskih vlasti da će posao pranja ulica u centru grada umjesto preduzeća „Čistoća“ obavljati pripadnici Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada opozicija je oštro osudila, naglašavajući da je nerazumna.

– Sigurni smo da ovo nije najbolje rješenje obzirom na komplikovan i osjetljiv posao vatrogasne jedinice, čiji pripadnici ne smiju biti žrtve nečijeg neznanja i nepoznavanja težine posla vatrogasca – saopštili su danas iz Gradskog odbora SDS.

Dodaju da gradske vlasti pogrešnom politikom ne rješavaju probleme građana suštinski, nego ih samo prikrivaju.

– Ova gradska vlast hoće da jedna ozbiljna i važna gradska služba od koje zavise životi građana i njihova imovina – vatrogasci, izađu na ulicu sa metlama i lopatama u ruci i da čiste Banjaluku i raznose đubre!? Pa ko će da gasi požare? Mljekari? Ili možda gradska administracija – pitaju u SDS-u.

Dodaju da ukoliko idemo ovom logikom, mogli bismo angažovati i pripadnike drugih javnih službi grada koje se finansiraju iz gradskog budžeta da se pridruže vatrogascima i da se na taj način uštede sredstva iz budžeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )