FOTO: null

Predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Jovanka Stojčinović Nikolić rekla je da je projekat ovog udruženja "Piscu u čast" ove godine realizovan u Beogradu gdje su se tamošnjoj publici predstavili pisci nagrađivani tokom 2014. godine.

"Zajedno sa Predstavništvom Republike Srpske u Beogradu i Udruženjem književnika Srbije dogovorili smo da napravimo književno veče u Beogradu gdje su se predstavili naših šest književnika, dobitnika visokih priznanja i nagrada u ovoj godini", rekla je Stojčinovićeva novinarima u Bijeljini. 

Ona je dodala da je "književna riječ" razlog zbog kojeg su se nagrađeni pjesnici danas u Bijeljini sastali sa studentima i kolegama iz bijeljinske podružnice. 

"Ovo je jedan matine, jedno književno podne sa studentima Pedagoškog fakulteta u ovom gradu", rekla je Stojčinovićeva. 

Predsjednik Udruženja književnika podružnice Bijeljina Jelina Đurković rekla je da su danas ugostili nagrađene književnike iz Republike Srpske, nakon sinoćnjeg predstavljanja u Beogradu. 

Stihom i riječju beogradskoj publici u Udruženju književnika Srbije sinoć se predstavilo šest književnih stvaralaca iz Republike Srpske koji su nagrađeni na različitim takmičenjima na srpskom govornom području i van njega. 

To su Ranko Pavlović, Ranko Risojević, Tanja Stupar-Trifunović, Predrag Bjelošević, Zoran Kostić i Aleksandra Čvorović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )