FOTO: null

Knjiga Radoslava Bratića pod nazivom „Ima li Gage - zapisi iz Silosa mržnje“, promovisana je sinoć pred bijeljinskom publikom u Centru za kulturu. Knjiga svjedoči o strahotama koje je Bratić preživio u zatočeništvu u tarčinskim logorima.

"Ideja da napišem autentičnu ispovijest o zatočeništvu u `Silosu` i pretočim je u knjigu rodila se 2005. godine, kada se obilježavalo deset godina od dešavanja u Srebrenici", ističe Bratić. 

Tada sam shvatio da niko ništa ne piše o zločinima koje je počinila druga strana, naglašava autor. 

Pisanje traumatične ispovijesti teško mi je padalo, jer sam sve strahote ponovo morao da proživljavam", objasnio je Bratić. 

"Ako mi ne budemo pisali i pričali o zločinima koji su počinjeni nad Srbima, moglo bi se desiti da ti zločini budu zaboravljeni, što nikako ne smije da se desi. A kako se ovdje dešavaju stvari, Srbi će zaboraviti i da je bilo zločina", naglašava autor. 

Knjiga "Ima li Gage?" predstavlja svjedočanstvo surove stvarnosti čovjeka koji je bio u zarobljeništvu puna 42 mjeseca.

"Izgleda da smo svi mi koji smo bili u `Silosu` bili zatvoreni bez ikakvog povoda. Jedini razlog je bio što smo bili Srbi", kaže Bratić.Knjiga je značajna zbog istorijskog momenta, jer je svojevrsno svjedočenje logoraša, naglašava autor.

Izdato je 450 primjeraka djela, a Bratić ističe da će svaka školska biblioteka u Republici Srpskoj biti bogatija za primjerak knjige "Ima li Gage - zapisi iz Silosa mržnje".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )