FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i gradska uprava trebalo bi razumnije da upotrebljavaju novac građana koji troše na infrastrukturne projekte, a ne da asfaltiraju već asfaltirane puteve kako bi došli do izbornih glasova, rekao je potpredsjednik Gradskog

"Najbolji primjer je Mjesna zajednica `Batković` u kojoj je gradska uprava prije dva mjeseca asfaltirala 500 metara puta koji je ranije bio asfaltiran. Umjesto što na taj način osiguravaju glasove na lokalnim izborima, mogli su da asfaltiraju neki od 10 kilometara puteva u ovoj mjesnoj zajednici koji do sada nikada nisu bili osposobljeni", naglasio je Knežević. 

Član Predsjedništva SNSD-a Željko Grebić istakao je da se trenutna prokopavanja ulica u centru grada i širenje infrastrukturne mreže bijeljinske Toplane ne obavljaju na osnovu profesionalnih standarda. 

"Kao inženjer saobraćaja mogu da kažem da je riječ o bespotrebnim novim ulaganjima i svjesnom oštećenju kolovoza. Prije nekoliko godina ulice su kopane radi postavljanja kanalizacije i ovaj posao je trebalo obaviti tada", rekao je Grebić na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina. 

On je istakao i problem semafora na raskrsnici kod Gradskog parka koji ne rade šest godina, a koji su kupljeni i postavljeni novcem građana. 

"Osim semafora, tu je i pitanje javnih garaža. Znamo da su neki privrednici bili zainteresovani da izgrade javne garaže u centru po sistemu koncesije, ali ni to nije prihvaćeno. Umjesto toga, gradska uprava donese odluku zabrane ulaska motocikala u centar, što nije zabilježeno ni u jednom evropskom gradu, a dopusti prolazak autobusa i poziciju Autobuske stanice", kaže Grebić. 

On je dodao da "crvena" i "plava" zona za parkiranje predstavljaju samo način da Gradska uprava ubire novac stanovnika, umjesto da služe pravoj svrsi - ograničavanju parkiranja vozila u centru na najviše dva sata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )