FOTO: srna

BIJELJINA- Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Dragan Knežević istakao je danas da u ovom gradu postoji mnogo nagomilanih problema zbog kojih građani trpe, a da je izgradnja kanalizacije samo jedan od njih, jer Gradska uprava nemarno pristupa svim poslovima.

"Prije godinu dana su započeti radovi u Ulici srpske vojske, a urađeno je tek 300 metara asfalta. Neshatljivi su postupci da se projekat priprema i počne realizacija, a da sredstva za nju nisu u potunosti obezbijeđena", rekao je Knežević na konferenciji za novinare. 

On je pojasnio da je u ovom slučaju došlo do završetka podzemnih radova, a da se potom mora čekati obezbjeđivanje sredstava da bi ulica u kojoj je gradska bolnica bila asfaltirana. 

Knežević napominje da je nedopustivo da Gradska uprava stalno pokušava da zamijeni teze i okrivi drugog za, kako ističe, sopstvene promašaje. 

"Prije nekoliko dana imali smo optužbu na račun Poljoprivrednog dobra `Semberija` u vezi sa neprijatnim mirisima u centru rada, ali se vrlo brzo ispostavilo, postoji i demant direktora ovog dobra, da to nije tačno. Komunalna policija je izlazila na teren i nije sa preciznošću mogla da potvrdi da je `Semberija` krivac", naveo je Knežević. 

On kaže da je stvarni krivac Gradska uprava i gradnja kanalizacije. 

"Morali su da otvaraju šahtove septičkih jama prilikom njihovog priključivanja i isključivanja sa mreže. To nije nikakav problem, ako je to sastavni dio cijelog procesa, ali ovdje počinje da se javlja novi fenomen okrivljivanja drugih za ono što su sami pogriješili", rekao je Knežević. 

On je podsjetio i da su klaničari svojevremeno optuživani za problem neprijatnih mirisa na regionalnoj deponiji "Eko-depa". 

"To nije istina, jer je odvoženje životinjskog otpada na eko-deponiju prestalo, a ostali su nam neprijatni mirisi. To je opet ono za šta žele okriviti drugog, zamijeniti teze i po svaku cijenu izbjeći odgovornost", rekao je Knežević. 

On je napomenuo da SNSD kao dio gradske opozicije želi da se utvrde i kazne odgovornih za sve ove probleme, jer, ako se to ne bude činilo, grad može doći u opasnost da će sve ono što bude rađeno u budućnosti biti preduzimano na neodgovoran način. 

"Veliki problem postoji na `Eko-depu` i kada je riječ o kvalitetu procjednih voda, a o čemu se ćuti. One su u veoma lošem stanju, lošeg kvaliteta i veliki je broj bakterija koje su se namnožile. Stoga, trebalo bi da se uradi sekundarni stepen prečišćavanja procjednih voda", rekao je Knežević i dodao da zbog lošeg finansijskog stanja u "Eko-depu" sekundarni stepen prečišćavanja nije ni urađen. 

Prema njegovim riječima, usljed prezaduženosti i opterećenosti kreditima, preduzeće nije u mogućnosti da to uradi, ali zbog toga postoji realna opasnost da će mikroorganizmi moći da se nađu i u vodi za piće i vazduhu. 

Na konferenciji za novinare koja je održana u Uluci srpske vojske, u kojoj se gradi kanalizacija, mještanin Miroslav Bosiljčić kaže da stanovništvo ove i sporednih ulica više nema strpljenja, posebno što očekuju da radovi na kanalizaciji u ovom dijelu grada budu konačno završeni, kao i saobraćajnica i trotoari. 

"Radovi su ovdje počeli prije godinu dana, ulica je raskopana. S obzirom na to da su zimski mjeseci bili pogodni za radove, uz pravu organizaciju posla davno je sve moglo biti završeno", rekao je Bosiljčić. 

Vlado Radulović, mještanin naselja Bogdanovića plac, u kojem se, takođe, gradi kanalizacija, ističe da mještani nisu upoznati o dinamici radova, dodavši da je najgore od svega to što, kako kaže, raspolažu informacijom da je u dijelu Ulice Baje Stanišića zaboravljena da se uradi kišna kanalizacija, pa će to morati naknadno. 

"To je još poraznije jer će to ponovo dovesti do obustavljanja saobraćaja u toj ulici, a da ne spominjemo da će stvoriti još veći problem kod sadašnjih radova", rekao je Radulović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )