FOTO: InfoBijeljina,

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Dragan Knežević rekao je da vjeruje da će građani na izborima između dva sučeljena bloka podržati politiku SNSD-a koja se zalaže za jačanje Republike Srpske, za razliku od unitarizacije koju zastupaju SDS i PDP.

Knežević je naveo da za koncept unitarizacije koju zastupaju SDS i PDP postoji niz primjera, poput fotografije Branislava Borenovića u Americi sa ukrajinskom zastavom.
 
On je podsjetio da je Narodna skupština u ovom sazivu usvojila zaključak protiv uvođena sankcija Rusiji, a tada je poslanik Jelana Trivić, koja je kandidat PDP-a za predsjednika Srpske, telefonirala i izašla kada je trebalo glasati.
 
"Pozivam građane da razmisle o tome da li će Trivićeva koristiti taj telefon kada bude trebalo da pozove Sergeja Lavrova, Vladimira Putina, predsjednika Kine, Srbije, Mađarske, prijatelje koji su moćni i štite Srpsku na način kako to radi lider SNSD-a Milorad Dodik ili će zvati mentore koji su joj rekli da izađe iz skupštinske sale", obrazložio je Knežević.
 
On je istakao da je politika koju zastupa Dodik zaštita entitetskih nadležnosti u okviru dejtonske BiH. "Zalažemo se da ojačamo Republiku Srpsku, da ona može samostalno funkcionisati unutra BiH i da odluke donosi nezavisno od drugih nivoa", naveo je Knežević na današnjoj konferenciji za novinare.
 
Prema njegovim riječima, nema dileme da će Dodik biti predsjednik Republike Srpske, a Željka Cvijanović srpski član Predsjedništava BiH, dodavši da će se kao narodni poslanik i dalje zalagati za poljoprivredu.
 
Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Branka Gavrić, koja je i pedijatar u bijeljinskoj Bolnici, rekla je da se vidi jasna razlika od dolaska SNSD-a na vlast.
 
"Samo u sferi zdravstva došlo je do veliki pomaka i unapređenja, počevši od toga da djeca, trudnice i stariji imaju besplatno zdravstveno osiguranje, što ranije nije bio slučaj", navela je ona.
 
Gavrićeva je podsjetila i na aktuelnu pronatalitetnu politiku za koju se zalaže ova stranka, te na uvođenje besplatnog prenatalnog testa koji će pomoći trudnicama da se na vrijeme otkriju eventualne teške anomalije kod djece.
 
Ona je rekla da je Vlada učinila dosta za djecu, proširila listu pozitivnih lijekova, a među njima su najvažniji oni za liječenje najtežih bolesti kod građana.
 
Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Jovanka Đurđević ukazala je na značaj podrške višečlanim porodicama i nezaposlenim majkama.
 
"Potrebno je da omladinu što više uključimo u jačanje procesa razvoja Republike Srpske, da ih učimo da vole i njeguju našu Srpsku", rekla je ona, dodavši da mladi treba da stvaraju svoje karijere i porodice u Srpskoj.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )