FOTO: null

Prvak Futsal šampionata - KMF Ugljevik, nakon odličnih rezultata u sezoni koja je iza njih, u takmičarsku 2015/16. godinu kreće ispočetka.

Finalista kupa, te trećeplasirana ekipa u omladinskoj selekciji u Repubici Srpskoj, rezultati su ekipe KMF Ugljevik, ostvareni u sezoni koja je iza njih. Kao futsal prvaci RS, stekli su pravo učešća u Premijer futsal ligi BiH. 

Ozbiljno pristupivši analizi svih uslova koje je neophodno ispuniti kako bi se klub nesmetano takmičio u najvećem rangu BiH futsala, odlučili smo da i naredne godine ostanemo članovi prvoligaškog futsal karavana RS. Kako nismo bili u mogućnosti obezbijediti sopstveni igrački kadar nezavisan od fudbalskih klubova, nemogućnosti da pored opštine Ugljevik, kao generanog, nađemo i druge ozbiljne sponzore i partnere za klub, te činjenice da nova sportska dvorana treba da bude završena tek u narednom periodu, opredijelili smo se za ovakvu odluku, kažu iz organizacije KMF Ugljevik.

Njihova zamisao je da narednu takmičarsku godinu iskoriste kako bi stvorili sve pretpostavke neophodne za ozbiljno futsal takmičenje. Cilj im je, kako kažu, da  stvore bazu sopstvenih igrača, sa osvrtom na formiranje ozbiljnog omladinskog pogona. Takođe, rade na materijalno finansijskoj nadogradnji kluba kroz uvođenje novih i ozbiljnih sponzora. Njihova očekivanja su  da na proljeće naredne godine uđu u novu ugljevičku dvoranu, koja im omogućiti odične uslove za rad i takmičenje, a koji im u ovom momentu nedostaju.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )