FOTO: srpskainfo.com

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH je izdao saopštenje u kojem želi informisati svoje članove, igrače Premijer lige BiH o bitnim procedurama vezanim za tekući postupak licenciranja klubova

U saopštenju Sindikata se navodi:

“U skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova Premijer lige BiH za UEFA takmičenja, te Pravilnika o licenciranju klubova za Premijer ligu BiH, klubovi su dužni zaključno sa 31. martom 2020. godine nadležnim komisijama dostaviti dokaze o izmirenim obavezama prema igračima amaterima, profesionalcima i zaposlenicima zaključno sa 31. decembrom 2019. godine.

Dakle, klubovi do kraja mjeseca marta moraju dostaviti potvrde, reprograme i/ili konfirmacije potpisane i od strane igrača (ili drugih članova radne zajednice), da su prema njima izmirili obaveze u 2019. godini na ime plata, sporazuma ili obaveza druge prirode.

U postupku licenciranja, ako postoji dug za 2019. godinu, klubovi moraju ponuditi reprograme igračima (ili članovima radne zajednice) u skladu sa finansijskim kriterijima procesa licenciranja. Ako postoji dug za proteklu godinu, a klubovi ne ponude igračima/zaposlenicima reprograme, potrebno je informisati nadležnu komisiju za licenciranje najkasnije do 29. marta 2020. godine i prijaviti potraživanja. Sve informacije koje pristignu 30. ili 31. marta neće biti uzete u razmatranje.

Ovim putem skrećemo pažnju našim članovima, igračima Premijer lige BiH, da povedu računa o svom statusu, te da se informišu da li su klubovi dostavili potrebnu dokumentaciju za njih. Takođe, bitno je da igrači budu svjesni odgovornosti koje nose službeni dokumenti i svojih prava u ovom postupku.

Za sva pitanja pozivamo naše članove da nam se obrate, a podsjećamo, članovi Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH mogu biti profesionalni igrači Premijer lige BiH, igrači amateri nižih liga, igračice, te treneri”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )