FOTO: null

Zbog kiše koja pada u Semberiji i Hercegovini, vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, dok je na području Banjaluke, Doboja i Zvornika tokom noći padala kiša i kolovozi su mjestimično vlažni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. 

U Milićima je počela izgradnja kružnog toka zbog čega je na raskrsnici magistralnog puta i regionalnog puta prema Zelenom Jadru izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno, navode iz AMS. 

Zbog radova na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Radi postavljanja rasvjete na priključnoj rampi na auto-put izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka u mjestu Klašnice. 

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac". 

Petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, a vozačima se preporučuje da koriste petlju "Aleksandrovac". 

Zbog izgradnje vijadukta na lokalitetu Mahovljanske petlje, na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice, od 23.00 do 5.00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda. 

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari. 

Na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja i iz AMS mole vozače da na toj dionici poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u vremenu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. 

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. U vremenu od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj se obustavlja 30, a propušta 10 minuta. 

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U Federaciji BiH u toku su sanacioni radovi na dionici auto-puta Butila-Sarajevo zapad-Lepenica, zbog čega se saobraća sporije jednom trakom, kao i na dionici auto-puta Zenica jug-Kakanj zbog sanacije klizišta u mjestu Donji Tičići. 

Sanacioni radovi u toku su i na magistralnim putevima Jablanica-Mostar i Poriče-Kupres. 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. 

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila. 

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Deleuša od 11.00 do 15.00 časova. 

Sve one koji putuju u inostranstvo iz AMS podsjećaju da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )