FOTO: InfoBijeljina

Saobraćaj se u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH odvija uz povoljne uslove za vožnju, a zbog kiše, na području donjeg Podrinja i Hercegovine kolovozi su mokri i klizavi.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske ističu da je opreznija vožnja neophodna i na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog mogućnosti nailaska na sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz. 

U toku su radovi na izgradnji i sprovođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju. 

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je izgradnja Male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. 

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U toku je deminiranje na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", opština Brod, zbog čega su najavljene privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva, kao i na dionici regionalnog puta Bušletić-Modriča dva zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju tih puteva i Tarevačke ulice, dok je dionica Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/ zatvorena za saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz ulice Vojvode Putnika i Dositeja Obradovića. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, saobraća se jednom trakom. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš. 

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja i na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš. 

Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom i regulisan je privremenom signalizacijom. 

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva /Put srpskih branilaca i 16. Krajiške narodno-oslobodilačke brigade u Banjaluci/, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog izgradnje pješačke staze, na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju. 

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog radova usporeno se saobraća i na putu Teslić-Karuše, na području Federacije BiH. 

Na području FBiH magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i na planinskim prevojima. 

Za saobraćaj su zatvorene lijeve tunelske cijevi auto-puta u smjeru Lepenica-Tarčin zbog redovnog servisiranja tunela "Vis", "25. novembar" i "Grab". 

Za vrijeme radova saobraćaj je preusmjeravan na desnu kolovoznu traku i odvija se u dvosmjernom režimu. 

U toku su radovi na vijaduktu "Bojnik" na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. 

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno obustavljen je saobraćaj zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno. 

Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila teža od sedam tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Zbog radova u tunelu "Vranduk dva" na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici formiraju se duže kolone u oba smjera. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Tarčin-Konjic u Bradini, Ustiprača-Goražde, Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću, na dionici kroz Neum, na ulazu u Ključ, na putu Kladanj-Podpaklenik i na raskrsnici magistralnih puteva u Tasovčićima. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog bezbjednosnih razloga zatvoren je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )