FOTO: InfoBijeljina

Kolovozi su jutros mokri i klizavi na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, ugaženog snijega ima u višim planinskim krajevima, a gusta magla otežava saobraćaj na širem području Istočnog Sarajeva, Kneževa i na dionici Mrkonjić Grad-Glamoč-Mlinište, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog snježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine.
 
Na putu Jablanica-Posušje zbog zaleđenog kolovoza i snijega na kolovozu na pojedinim dionicama i dalje se saobraća otežano.
 
Vidljivost je smanjena na putnim pravcima Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Bosnu.
 
Odroni su učestali na dionicama Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres, Žitomislići-Mostar, Čapljina-Studenci, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.
 
Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelu "Čiljegovići" na putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu "Sijeračke stijene" na putu Dobro Polje-Miljevina.
 
Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.
 
Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.
 
Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )